Xander

Specialist in bouwen en verbouwen

Door - admin

Advies om je als zelfstandig ondernemer te versterken

Als zelfstandig ondernemer kom je voor veel lastige keuze en situaties te staan. Hierbij is het belangrijk om goed te handelen zodat je hierbij extra geld kan verdienen. Dit is eigenlijk de manier om goed te ondernemen. Dit kan echter erg lastig zijn om te doen. Elke situatie is hier namelijk anders in. De ene ondernemer heeft namelijk ander advies nodig dan de ander.

Een verzekering

Voor de meeste ondernemers is het een goede keuze om een verzekering af te sluiten. Dit komt omdat het lastig kan zijn om de kosten van een schadevergoeding of een ongeval te betalen. Vooral als je zzp’er in de bouw bent, kan het handig zijn om een verzekering af te sluiten. Een verzekering voor zzp bouw zorgt er namelijk voor dat je zonder problemen gewoon lekker door kunt werken.

Als er een ongeval plaats vindt waar je bij betrokken bent, kan een verzekering je in dekken. Dit zorgt er voor dat je zelf maar een deel van het geld moet betalen. Vooral als je op een bouwplaats werkt, kan het al snel voor komen dat je iets op je hoofd krijgt. Als dat het geval is, moet je dat vaak zelf betalen. Op het moment dat je hiervoor verzekerd bent, hoef je dat niet zelf te gaan betalen.

Speciale bouw verzekering

Als je als zzp’er in de bouw werkt, kan het ook een goede keuze zijn om een speciale verzekering voor de bouw te nemen. Er zijn echter een aantal soorten verzekeringen die voor zzp’ers in de bouw zijn. Zo heb je een AVB en een CAR verzekering.

Een AVB verzekering is voor de aansprakelijkheid die je hebt als er iets mis gaat tijdens het bouwen. Als zzp’er ligt de aansprakelijkheid van een klus in je eigen handen. Als je hier geen problemen mee wilt krijgen als er een keertje wat fout gaat, kun je het beste zo’n verzekering afsluiten.

Een AVB verzekering is er voor om er voor te zorgen dat je ingedekt bent voor de schade die je bij een ander toe kan brengen. Hierbij moet je denken aan het laten vallen van een materiaal of gereedschap op iemands hoofd of het per ongeluk raken van een ander. AVB staat voor aansprakelijkheidsverzekering bouw.

Ook kun je er voor kiezen om een CAR verzekering bouw af te sluiten. Deze zorgt er voor dat je verzekerd bent voor alle materiële kosten. Materiële kosten zijn de kosten die direct op jou als zzp’er afgerekend kunnen worden. Hierbij heb je een soort verzekering die voor alles zorgt.

CAR staat voor construction all risk. Dit houdt in dat je voor alle risico’s die zich voor kunnen doen verzekerd bent. Bijvoorbeeld voor constructiefouten die je kunt maken tijdens het maken van een dak. Hierdoor kunnen namelijk scheuren ontstaan in de muren rondom het dak ontstaan. Ook ben je ingedekt voor de kosten die kunnen ontstaan bij de buren van waar je construeert. Dit kan je veel geld schelen.