Xander

Specialist in bouwen en verbouwen

Door - admin

Goed voorbereid je huis renoveren

Een huis verbouwen doe je niet van de ene dag op de andere. Hier komt heel wat denkwerk en voorbereiding bij kijken. Wat is er belangrijk voor mijn gezin, welk budget kan ik spenderen aan de verbouwing, wat kan ik zelf doen en welke taken moet ik uitbesteden? Ook het duurzaam bouwen wordt steeds belangrijker. Welke duurzame materialen wil ik gaan gebruiken? U merkt het: genoeg stof tot nadenken dus. 

Visualiseer je verbouwing

Om een goed beeld te krijgen van de herinrichting van je huis is het aangeraden om de gewenste verbouwingen eerst te visualiseren. Op die manier nemen je ideeën een vaste vorm aan en heb je iets in handen waarop eventuele externe partijen zich kunnen baseren om een offerte op te stellen. Neem dus pen en papier bij de hand en begin met schetsen. Of zet je aan de computer en begin met ontwerpen. Er bestaan heel wat gratis 3D-tekenprogramma’s waarmee u bijvoorbeeld de keuken van uw dromen in een handomdraai kan ontwerpen. 

Gebruik een 3D-tekenprogramma

Een eigen woning ontwerpen aan de hand van een 3D-tekenprogramma was nog nooit zo eenvoudig. Vroeger moest je vaak een lange opleiding volgen om de programma’s onder de knie te krijgen maar tegenwoordig is een 3D-interieur maken kinderspel. Natuurlijk wil je ook graag je ontwerpen kunnen afdrukken. Zorg dus zeker voor een goede printer en een goedgevulde cartridge. Druk uw ontwerpen af in zwart-wit of kleur en leg een portfolio aan waarmee u naar een architect of eender welke andere externe partij kan stappen. 

Duurzaam wonen

Zoals reeds aangegeven wordt duurzaamheid alsmaar belangrijker. Ook in een woning hechten we tegenwoordig veel belang aan het gebruik van duurzame materialen zoals natuursteen en FSC gelabeld hout en energiezuinige toestellen zoals vaatwassers, magnetrons en diepvriezers. Duurzaam wonen gaat echter verder dan alleen materialen en apparaten. Ook in kleine dagelijkse handelingen kunnen we bijdragen aan een duurzamere levensstijl. Een goed voorbeeld hiervan is het gebruik van duurzame inktcartridges voor printers. Door te kiezen voor herbruikbare en milieuvriendelijke inktpatronen verminderen we de afvalberg en dragen we bij aan een circulaire economie. Duurzame inktpatronen kopen doe je bijvoorbeeld bij 123inkt. Werp de gebruikte cartridges achteraf zeker niet weg maar stuur ze terug met behulp van de meegeleverde recyclagezak zodat ze gerecycleerd kunnen worden. Het milieu wordt er alleen maar beter van. 

Denk dus goed na over je verbouwing alvorens naar een externe partij te stappen. Hou rekening met je budget, je gezinssituatie en visualiseer je plannen met 3D-tekenprogramma’s. Kies bovendien voor duurzaam wonen en draag zo bij aan een positieve impact op het milieu.