Xander

Specialist in bouwen en verbouwen

Door - admin

Ontdek de beste manier om uw planten te hydrateren

beste hydrorock.

Heb jij planten in huis, dan weet je natuurlijk als geen ander hoe belangrijk het is om deze regelmatig water te geven. Mits het een cactus is uiteraard, dan kun je het prima een keer vergeten. Omdat wat essentieel is voor planten en ze natuurlijk anders niet willen groeien, is het belangrijk ze goed te hydrateren. Dit geldt voor zowel binnen als buiten. Gelukkig is dit buiten vaak een stuk eenvoudiger, aangezien je in Nederland nog wel eens een flinke regenbui krijgt. Echter is het wel aan te raden om te zorgen voor een goede afwatering. Ook teveel water kan namelijk schadelijk zijn. Kies daarom dan ook buiten voor de beste hydrorock. Zo weet je zeker dat je planten niet teveel water krijgen en kan het water op de juiste manier worden afgevoerd. Maar hoe zit dit binnen? In dit artikel geven we je daarom een aantal praktische tips om je planten op de juiste manier te kunnen hydrateren.

Wanneer geef je je planten water?

Belangrijk om te kunnen bepalen wanneer je planten water nodig hebben, is door niet alleen de bovenste laag van je potgrond te voelen. Steek daarom je vingers zo’n 5 centimeter in de grond, zodat je goed kunt voelen of het hier ook nog vochtig aanvoelt. Is dit niet het geval, dan mag je water geven, is dit wel het geval, dan hoeft het voor nu nog even niet. Wel is het goed om niet alleen kraanwater te gebruiken, maar ook een regenwaterbuffer te creëren. Kraanwater zit namelijk vaak vol met kalk. Is je plant toe aan water, dan kun je dit beter één keer per week doen, dan iedere dag een klein beetje. Dit zorgt er namelijk voor dat het niet te nat wordt en je planten voldoende water krijgen.

Hoe geef je water?

Het geven van water lijkt eenvoudig en dat is het in theorie ook eigenlijk wel. Wel zijn er een aantal handige tips om rekening mee te houden. Eén van deze tips, is om je planten water te geven bij de wortels. Dus niet bij de bladeren. Ook is het verstandig om je planten ‘s avonds water te geven. Vooral wanneer het warm is, zul je zien dat het water wanneer het warm is, veel sneller verdampt. Dit kan ervoor zorgen dat de planten niet voldoende water krijgen en dus kans hebben om uit te drogen.

Gebruik hydrokorrels

Wanneer je er zeker van wilt zijn dat je planten niet uit kunnen drogen, is het gebruik van hydrokorrels een absolute aanrader. Deze korrels zijn gemaakt van klei en zorgen ervoor dat het water wordt opgenomen en wordt afgegeven wanneer de grond te droog wordt. Dit heeft als voordeel dat het niet erg is wanneer je de planten een keer vergeet om water te geven. Uiteraard moet dit niet iedere week het geval zijn, want ook hydrokorrels kunnen natuurlijk een keer uitgedroogd raken. Verstandig is dus om er een aantal door de potgrond heen te doen, zodat je zeker weet dat wanneer je het een keer vergeet, je planten wel gehydrateerd kunnen worden.