Xander

Specialist in bouwen en verbouwen

Door - admin

Screen zonwering, hoe pas je dit toe?

Als je thuis merkt dat de zon in je huis schijnt dan kun je verschillende soorten zonwering gebruiken. Een zonnetje in huis is heerlijk maar kan het huis ook enorm opwarmen. Je kunt aan de binnenkant van de ramen gebruik maken van verschillende soorten raambekleding, zoals gordijnen, luxaflex en lamellen. Toch kan het zijn dat de warmte in huis oploopt. Een screen zonwering kan dan uitkomst bieden. Voor ieder raam is een perfecte screen verkrijgbaar, want er zijn diverse bedrijven die screens op maat maken, zoals Marsman Maatwerk.

De voordelen van screens

Omdat screens aan de buitenkant van je raam bevestigd zijn heb je een extra beschermlaag tegen de zon. Screens werken dan ook zeer goed om de warmte buitenshuis te houden. De zon kan namelijk de ramen niet meer verhitten omdat de screens strak tegen de ramen aan zitten. Een screen houdt dus warmte en kou buitenshuis. Je kunt de screens helemaal naar beneden laten zakken waardoor het hele raam bedekt is. Een fijne bijkomstigheid is dan ook de extra privacy die screens bieden. Een screen laat wel licht door, je kunt dus wel naar buiten blijven kijken, dat is dan ook het grootste voordeel van een screen ten opzichte van andere type zonwering.

Screens op maat maken bij Marsman Maatwerk

Screens op maat maken kun je bij Marsman Maatwerk laten doen. Marsman Maatwerk is gespecialiseerd in alle soorten zonwering en zeker ook in screens. Screens op maat maken is de perfecte optie als je screens wil die bij jouw huis passen. Je kunt screens in allerlei kleuren en maten bestellen, er is dus wel voor ieder wat wils. Daarnaast bestaan er verschillende soorten uitvoeringen. Je kunt door Marsman Maatwerk zowel traditionele screens laten monteren, alsook rits screens. Een rits screen wordt strak tegen het raam gemonteerd en bij een traditionele screen hangt het screen los voor de geleiders. Screens worden altijd perfect aangepast aan de ramen waar ze in gemonteerd worden. Aangezien screens dicht tegen het raam aanzitten geven ze een zeer strakke afwerking. In tegenstelling tot zonneschermen passen screens bij elk huis. Ook in nieuwbouwwoningen zullen screens van Marsman Maatwerk goed staan.

Het gebruik van screens

Screens op maat maken heeft dus het voordeel dat de raambekleding goed aansluit. Omdat screens geen zicht maar wel licht doorlaten heb je altijd privacy en blijft het licht de woonkamer in schijnen. Afhankelijk van bedekking en de privacy die je wil kun je de screens verschillend instellen. Wanneer de zon schijnt kan je de screens helemaal of grotendeels naar beneden doen. Op het moment van de dag dat de zon het felst schijnt kun je zo de warmte buiten houden. Dit zorgt ervoor dat je huis tijdens warme dagen koel blijft. In de winter kun je er ook voor kiezen om de screens gedeeltelijk te laten zakken. Aangezien de kou tegen de ramen slaat, kun je de kou met screens dus gedeeltelijk buiten houden.