Xander

Specialist in bouwen en verbouwen

Door - admin

Soorten Garagepoorten

In onze eigen schrijnwerkerij maken we voor uw project de geschikte poort. Vraag ons naar de verschillende houtsoorten met hun specifieke kenmerken en maak zo de beste keuze. We kunnen het hout verticaal of horizontaal plaatsen. Als basis werken we steeds op een metalen frame, zodat het ‘leven’ en werken van het hout geen invloed heeft op de comfortabele bediening van uw garagepoort..

Houten garagedeuren zijn een oud, maar nog steeds vaak gezien fenomeen. Heb je een rustiek huis of ben je op zoek naar een poort die past bij je moderne architectuur? Geen probleem: houten garagedeuren passen bij elk type woning. Door het brede scala aan houtsoorten zijn er veel variatiemogelijkheden. Ontdek hier de voordelen, prijzen en uitvoeringen van houten garagedeuren.

Bovendien is een houten poort . Houten garagedeuren Deze poorten hebben regelmatig een nodig. Schuur dit natuurlijke materiaal op tijd en stond en voorzie de poort van een nieuwe vernislaag. Houten garagedeuren zijn in vergelijking met andere materialen.Als je kiest voor een goedkope oplossing waarbij de latjes gewoon op de garagedeur gekleefd worden, kunnen deze eventueel loskomen of afbreken (openslaande garagedeuren ramen en deuren).Je hebt meerdere opties wat de bediening van de houten poort betreft.

Kies daarbij voor een geautomatiseerde versie of een garagepoort die je manueel bedient:Een vleugelpoort bestaat uit twee openslaande, verticale garagedeuren die naar buiten toe openen. Je kan ze dus in feite gewoon als twee afzonderlijke deuren openen. Houten vleugelpoorten zijn vooral praktisch als de constructie van de garage niet optimaal is.  Deze schuiven loodrecht onder het plafond. Doordat de poort niet naar binnen of buiten uitsteekt, spaar je heel wat ruimte uit.Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een vlakke poort of een poort met horizontale dan wel verticale lamellen.Een kantelpoort is de meest klassieke en vaakst voorkomende uitvoering. Hierbij wordt de poort, die uit één stuk bestaat, horizontaal tegen het plafond gekeerd.Er zijn twee soorten kantelpoorten: een naar buiten draaiende kantelpoort en een kantelpoort die binnenblijft.

Daardoor is er wel meer ruimte nodig in de garage.De prijs van houten garagedeuren hangt af van enkele factoren. De uitvoering, de grootte en de houtsoort hebben een bepalende invloed op de totaalprijs.Een garagedeur op basis van een goedkope houtsoort kost je ongeveer € 1500 . Prijzen van poorten met kwalitatief hout liggen globaal gezien tussen de € 1000 en € 3000.

Bedrijfspoorten Mogelijkheden En Prijzen

De laatste optie komt meestal goedkoper uit. Dit kan ook interessant zijn indien je de garagepoort (deels) wil integreren in de gevelbekleding van je huis, zoals in onderstaande foto.Zoals eerder vermeld, passen houten garagedeuren bij elke architecturale stijl naargelang de gekozen houtsoort en afwerking. Ga bijvoorbeeld voor een eiken garagepoort, een padouk poort, meranti, ceder of afzelia.Het is belangrijk om je voldoende te informeren over de kwaliteiten van deze houtsoorten.

De poort kan worden gelakt in een kleur naar wens, zodat deze meer aansluit bij de rest van het huis. Je kan ook een kleurloze lak kiezen.Wil je een houten garagedeurmet een landelijke uitstraling? De volgende foto bewijst hoezeer zo’n poort een meerwaarde kan betekenen voor jouw woning. De ronde boogvorm en de begroeiing versterken het pastorale karakter van het gebouw (Spanplafond offerte vragen).

De geelachtige houtkleur past bovendien mooi bij de grijze stenen muur met gelige accentstenen. Ondanks de natuurlijke en authentieke uitstraling van hout, passen de poorten ook bij een strak gebouw. Onderstaande foto illustreert dat. Doordat de houten bekleding doorloopt over de hele muur, verdwijnt de garage naar de achtergrond. De houtkleur van dit tijdloze materiaal sluit perfect aan bij de moderne witte bebouwing.

De vele kleurschakeringen in het hout op de foto geven een allesbehalve grauwe indruk en creëren een eigentijdse sfeer.Kies voor een professionele installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 installateurs actief in jouw buurt. GratisVrijblijvend Vergelijk & BespaarGespecialiseerde installateurs .

Een sectionaalpoort in hout geeft met zijn natuurlijke en warme uitstraling meer stijl en authenticiteit aan je woning. Een houten sectionaalpoort is ook duurzaam, robuust én past bij zowel een moderne, klassieke als landelijke stijl. Alles over de geschikte houtsoorten, mogelijke afwerkingen, belangrijke aandachtspunten en prijzen ontdek je hier. : mogelijke uitvoeringen – prijs – onderhoud – voordelen & nadelen – alternatieven – offertes Voor het maken van houten sectionale poorten wordt als basis steeds gewerkt op een metalen frame (doorgaans 40 mm of 60 mm) waarop vervolgens massief houten planken bevestigd worden.

Voor de houten bekleding mag niet zomaar elke houtsoort gebruikt worden. sectionaalpoort. Garagepoorten staan in contact met de buitenomgeving en krijgen door wind, regen, sneeuw, … heel wat te verduren. Opdat het hout hier voldoende tegen beschermd blijft, is een houtsoort met een hoge duurzaamheidsklasse aangeraden

Hardhout kan indien gewenst ook onbehandeld geplaatst worden. Het hout zal dan na verloop van tijd op een natuurlijke manier vergrijzen: : Padoek, Afrormosia, Eik, Ceder, Afzelia, … Dit is hout dat een verduurzaamheidbehandeling kreeg via een verhittingsproces. Zo’n thermische behandeling zorgt ervoor dat minder duurzame houtsoorten een hogere duurzaamheidsklasse krijgen die vergelijkbaar is met die van hardhout.

Elke houtsoort heeft zijn specifieke eigenschappen en look. Welk hout je best kiest is vooral afhankelijk van je eigen wensen  Tip: laat je informeren door een professionele installateur van garagepoorten. Deze weet precies wat de belangrijkste eigenschappen zijn van elke houtsoort en kan je helpen bij het maken van de juiste keuze voor jouw project.

Informeer je dus op voorhand goed om te zien wat mogelijk is en vergelijk het aanbod van verschillende installateurs. Ontvang vrijblijvend advies en prijzen op maat. Een sectionale poort in hout is mogelijk in verschillende uitvoeringen – sectionaalpoort soorten en prijzen. Zo kan je jouw garagepoort de look en stijl geven jij wil en die past bij de rest van je woning.

Een horizontale plaatsing zal je houten sectionaalpoort breder doen lijken. Een verticale plaatsing zal ze hoger doen lijken (zie bovenstaande foto). Kies je voor smalle of brede houten planken? Erg populair bij een moderne woonstijl is ook een bekleding met houten lamellen. rolpoorten Installateur. Kies je voor vlakke panelen of gelijnde panelen met ingefreesde voegen (daarbij kies je uit verschillende voegtypes: V-voeg, U-voeg, N-voeg)? Kies je voor een strakke profilering of wil je een garagepoort met speciale motieven? Denk maar aan het cassette-motief zoals op bovenstaande foto, enz.

Zo zorg je ervoor dat jouw poort perfect past bij je bestaande ramen en deuren. Op bovenstaande foto werd de houten garagepoort bijvoorbeeld in grijs geverfd. Je kan ook gewoon kiezen voor een kleurloze behandeling die het hout beschermt tegen weersinvloeden en de zon. Ook profielen of sierlijsten die gebruikt worden voor je ramen en deuren kan je laten terugkeren in je houten sectionale poort.

Of misschien wil je jouw poort voorzien van een inloopdeur of ramen (zie bovenstaande foto)? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden. De prijzen van houten sectionale poorten zijn afhankelijk van verschillende factoren zoals: : hoe groter de poort, hoe meer materiaal er nodig is en hoe hoger de prijs. : hoe harder en duurzamer het hout, hoe duurder.