Xander

Specialist in bouwen en verbouwen

De woonkamer is al decennia lang de meest centrale plaats in huis.

De voorbije jaren is de zitkamer getransformeerd van een plaats om gewoon te zitten naar een centrale woonruimte waar ook tv kijken, werken en bezoek ontvangen een belangrijke rol spelen.

Deze evolutie heeft er voor gezorgd dat het inrichten van de woonkamer veel meer aandacht gekregen heeft: een mooie zitbank, kussens in allerlei stofjes, bijzettafels, verlichting en andere artikelen die de woonkamer sfeervol maken, zorgen er voor dat de living dé plaats in huis geworden is waar iedereen graag vertoeft.

Het inrichten van de woonkamer neemt dan ook behoorlijk wat tijd in beslag.

Kleuren kiezen, meubels uitzoeken, de juiste verlichting vinden. Afhankelijk van je smaak en budget kan je de woonkamer deels of volledig restylen.

Wil je de inrichting zelf bepalen? Dat kan. Moodboards zijn hiervoor het perfecte hulpmiddel. Op zo’n mood- of sfeerbord combineer je stijlen, kleuren en materialen waar je van houdt. Je kan dit offline doen op een prikbord of online via bijvoorbeeld Pinterest. Die laatste is trouwens een bron van inspiratie voor wie de woonkamer wil (her)inrichten.

Geen inspiratie of tijd om de inrichting zelf te doen? Laat je dan bijstaan door een interieurspecialist(e) of vraag kleurenadvies via de grote verfmerken zoals vb. Levis.

Wie de inrichting ook doet, neem dus voldoende hiervoor en ga niet over één nacht ijs. Het is tenslotte het hart van je woning waar het hele gezin zich thuis moet in voelen.